Rapper aan het doen? Je bent gewoon een kech”‘.Toch

Topic: EntertainmentMovie Analysis
Sample donated:
Last updated: October 11, 2019

Rapper Boef toch wel spijt voor “Kechs” uitsprakenDe Nederlandse rapper Boef verraste heel Nederland door vrouwen die korte rokjes dragen en alcohol drinken ‘Kechs’ te noemen, het straattaalwoord voor hoeren. Dit kan worden bestempeld als een goed voorbeeld van slutshaming. Iets wat 1 op de 5 tienermeisjes te maken krijgt op social media. Hij meende het niet zo bedoeld te hebben, maar de meningen daarover verschillen.28.01.

2018 | 12:00 uur | Natta RakkumWat is slutshaming?Slutshaming is een Engelstalig woord die refereert naar het bestempelen van een meisje of vrouw als slet of hoer. Met de social media-tijdperk volledig aan de gang hebben 1 op de 5 tienermeisjes last hiervan. Slutshaming kan worden beofend door zowel vrouwen als manen. Mannen slut-shamen vaak om bijvoorbeeld hun mannelijkheid te bevestigen of om jaloezie te uiten. Vrouwen doen dit vaak om bijvoorbeeld jaloezie te uiten tegenover een knappe vrouw om hun eigen zelfvertrouwen op te krikken.SnapchatRapper Boef kreeg een lekke band op 31 december ‘s avonds toen hij onderweg was naar een optreden in Delft. “Opgehaald door 3 kechs.

Don't use plagiarized sources.
Get Your Custom Essay on "Rapper aan het doen? Je bent gewoon een kech”‘.Toch..."
For You For Only $13.90/page!


Get custom paper

Mijn leven is een film. Gelukkig oud en nieuw. Ik koop dit jaar een boot, wacht maar”, kondigde hij aan op zijn Snapchat. Deze uitspraak zorgde ervoor dat Boef veel kritiek over zich heen kreeg. Hij besloot om deze kritiek tegen te strijden door middel van nog een Snapchat op te nemen “Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ‘s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech”‘.

Toch spijtOp 2 januari 2018 biedt Boef zijn excuses aan via Instagram. “Ik had het filmpje nooit op Snapchat moeten zetten. Het was juist heel lief dat de meiden mij een lift hebben aangeboden.” Hij vertelde via zijn Instagram account dat hij dronken was tijdens het moment dat hij de vrouwen die hem hielpen “Kechs” noemde. Het is niet duidelijk of de excuses van de rapper zijn eigen initiatief waren.

Wat wel duidelijk is, is dat dit een vorm van slutshaming is. Iets wat niet oké is en bespreekbaar moet worden.

Choose your subject

x

Hi!
I'm Jessica!

Don't know how to start your paper? Worry no more! Get professional writing assistance from me.

Click here